Hyppää sisältöön

VR toimittaa nyt eKuitteja

Uusi vuosi alkoi mukavissa merkeissä, kun VR otti eKuitin käyttöön. Matkustajilla, jotka ostavat junalipun VR:n Matkalla -applikaation tai vr.fi -sivuston kautta, on mahdollista saada digitaalinen eKuitti. VR:n ja Hanselin edustajat kävivät vierailulla Valtiokonttorissa tammikuussa.

VR:n ja Hanselin työntekijöitä kuvassa Valtiokonttorin asiantuntijoiden kanssa

Vas. Minna Isoherranen, Sebastian Risku, Pirjo Ilola, Johanna Jäkälä ja Keijo Kettunen

 

”On todella merkittävää, että VR on alkanut toimittaa eKuitteja”, toteaa Yrityksen digitaloushankkeen Keijo Kettunen. ”Yritykset ovat yhä enemmän tietoisia siitä, että eKuitteja halutaan. On myös hienoa, että julkinen sektori voi toimia eKuitin käyttöönotossa esimerkkinä.”

VR on tehnyt automatisaation ja digitaalisen kehityksen eteen paljon töitä viime vuosina ja kehittää jatkuvasti myös yrityspalveluitaan. eKuitti on tärkeä osa kehittyvää ja digitalisoituvaa matkahallintoa. ”Hiilineutraali junamatkustaminen ja kaikki mikä sitä tukee, on osa meidän työtämme”, toteaa VR:n kaupallinen johtaja Johanna Jäkälä.

VR:n yritysmyynnin päällikkö Sebastian Risku lisää myös, että eKuitti tulee toimimaan erinomaisesti, kun se saadaan laajemmin käyttöön. ”eKuitti on tullut jäädäkseen. Esimerkiksi Ranskassa eKuitit ovat jo käytössä, paperisen kuitin saa kassallakin vain pyydettäessä”, huomauttaa Risku: ” Mahtavaa olla mukana tässä muutoksessa ensimmäisten joukossa!”

Lisää toimijoita kuitenkin kaivataan jatkuvasti kokeilemaan ja toteuttamaan eKuitin käyttöä. ”On myös jännittävää nähdä, mitä erilaisia hyödyntämistapoja eKuitille syntyy”, lisää Pirjo Ilola Yrityksen digitaloushankkeesta.

, Päivitetty 22.4.2024 klo 10:31