”Verkkolasku lisää yrityksen kannattavuutta”

Suunnittelemo Oy:n toimitusjohtaja Milla Lindroos vannoo verkkolaskun nimeen. Sen myötä helpottuu koko yrityksen taloushallinta.

Milla Lindroos on yrittäjä, joka vannoo verkkolaskujen nimeen

Digitaaliset palvelut ja verkkolasku ovat tuttuja juttuja tamperelaisyrittäjä Milla Lindroosille. Lindroos toimii toimitusjohtajana ja projektipäällikkönä Suunnittelemo Oy:ssä, joka on erikoistunut kiinteistöjen kehityshankkeisiin, arkkitehtuuriin sekä tila- ja sisustussuunnitteluun.

-Perustin yritykseni kahdeksan vuotta sitten. Sitä ennen työskentelin suurehkossa konsulttiyrityksessä, joten verkkolaskutus oli minulle itsestäänselvyys alusta asti, Lindroos kertoo.

Suunnittelemo käyttää verkkolaskutusta oheispalveluineen laajamittaisesti. Digitaalisesta järjestelmässä hoituvat osto- ja myyntilaskut, palkkalaskenta ja verojen maksatukset.

Lindroos kokee, että verkkolaskutus helpottaa yrittäjän arkea merkittävästi. Digitaalinen laskutusjärjestelmä tekee koko talouden hallinnasta helpompaa.

-Sen myötä koko kassavirran hallinta helpottuu. Kokonaiskuvan hahmottaminen onnistuu paremmin, kun tulojen ja menojen seuranta käy kätevästi, Lindroos kiittelee.

Ei enää maksamattomia laskuja

Yrittäjä Milla Lindroos vannoo verkkolaskun nimeenDigitaalisesta laskutusjärjestelmästä yrittäjä näkee reaaliajassa esimerkiksi, paljonko rahaa on kotiutumassa, ja paljonko laskuja on tullut maksettavaksi. Järjestelmä kertoo myös, mikäli asiakkaalla on jokin lasku maksamatta.

-Silloin asiaan on helppo tarttua nopeastikin ja huomauttaa maksamattomasta laskusta. Asiat eivät jää muistin varaan, eikä niistä tarvitse tehdä erillisiä kalenterimerkintöjä, Lindroos tuumaa.

Lisäarvoa tuo myös digitaalisen aineiston suoma mahdollisuus analysoida helposti kulujen ja menojen yhteissummat.

-Minulle on tärkeää, että niitä ei tarvitse kaivaa erillisiltä laskuilta. Myymme palveluja tuntiveloitusperusteisesti, ja tällä tavalla pystymme määrittämään esimerkiksi nollakatehinnan tuntityölle, kertoo Lindroos.

Verkkolasku säästää yrittäjän aikaa

Lindroos kannustaa jokaista yrittäjää siirtymään verkkolaskutukseen. Jos laskutusjärjestelmän valinta tuntuu vaikealta, kokemuksia kannattaa kysellä esimerkiksi kollegoilta.

Suunnittelemon verkkolaskutusjärjestelmä on Lindroosin mukaan miellyttävä ja helppokäyttöinen, eikä sen käyttöönotto vaatinut erityistä koulutusta.

-Hyvä kirjanpitotoimisto on tärkeä linkki ja iso tuki verkkolaskutukseen siirryttäessä. Digitaalisen järjestelmän myötä tilitoimistolta on myös helppo saada apua laskutusasioissa, sillä järjestelmän näkymä on kaikille osapuolille yhteinen.

Lindroos arvelee, että osa yksinyrittäjistä saattaa jarrutella verkkolaskutukseen siirtymistä säästösyistä.

-Sanoisin kuitenkin, että mitä helpompi laskutusjärjestelmä on, sitä enemmän yrittäjälle jää aikaa tehdä oikeita asioita.

Järjestelmä maksaa itsensä Lindroosin mukaan korkojen kera takaisin, kun Excel-taulukoiden pyörittämiseen uppoutuneen ajan voi jatkossa käyttää laskutettavaan työhön.

-Verkkolaskutus liitännäispalveluineen tuo täsmällisyyttä liiketoimintaan ja parantaa siten yrityksen kannattavuutta. Se lisää myös yrityksen uskottavuutta, hän tiivistää.

Tutustu muidenkin yrittäjien tarinoihin

Lue lisää verkkolaskun hyödyistä ja käyttämisestä

, Päivitetty 5.1.2023 klo 10:53