”Verkkolasku löytää aina perille”

Yrittäjä Kelahaara viimeistelee remonttia ja kertoo olevansa tyytyväinen verkkolaskutukseen

Pitkän linjan yrittäjä Jari Kelahaara vaihtoi paperilaskut verkkolaskuun ja huomasi arjen helpottuvan. Toimitusvarmuus on verkkolaskutuksen ehdoton valtti.

Yrittäjäkonkari Jari Kelahaaran arki helpottui tuntuvasti, kun hän pari vuotta sitten siirtyi verkkolaskutuksen käyttöön. Kelahaara tekee Lapin Vuokramies -toiminimellä enimmäkseen rakennus- ja remonttitöitä ja ottaa niiden ohessa myös passikuvia. Nykyinen toiminimi on ollut käytössä viitisen vuotta, mutta Kelahaara on toiminut yrittäjänä koko aikuisikänsä.

-Otin sähköisen taloushallintojärjestelmän käyttöön vuonna 2018. Kaksi vuotta myöhemmin siirsin myös laskutustoiminnan samaan järjestelmään. On kätevää, kun kaikki yrityksen talouteen liittyvä löytyy samasta systeemistä, eikä tarvitse pomppia ohjelmasta toiseen, Kelahaara kiittelee.

Lapin Vuokramies tekee paljon töitä yksityishenkilöille, joten perinteinen laskutus toimii edelleen verkkolaskutuksen rinnalla. Yritysasiakkaiden kanssa osto- ja myyntilaskut hoituvat nyt kätevästi verkkolaskutuksella.

-Monissa yrityksissä laskuja on jo vaikea saada muussa muodossa läpi. Kyllähän se helpottaa asiaa niin lähettäjän kuin vastaanottajankin päässä, kun lasku on suoraan oikeassa muodossa, Kelahaara sanoo.

Edullisia vaihtoehtoja pienyrittäjille

Toimitusvarmuus on Kelahaaran mielestä yksi verkkolaskun konkreettisimmista hyödyistä. Verkkolaskut löytävät varmasti perille.

-Kirjeitä tuntuu hukkuvan aika lailla nykyisin. Itsekin olen saanut muistutuslaskuja, vaikka alkuperäinen lasku ei ole koskaan löytänyt perille. Myös sähköpostilaskut hukkuvat helposti muun postin sekaan. Verkkolaskun kanssa näitä ongelmia ei ole, Kelahaara tuumaa.

Verkkolaskutus nopeuttaa Kelahaaran mukaan rahan kiertoa, kun laskut kulkevat ajallaan. Papereiden pyörittämisestä ja laskujen skannaamisesta luopuminen säästää myös yrittäjän aikaa.

-Järjestelmästä näkyy heti, jos asiakkaalta on jäänyt jokin lasku maksamatta. Näin asian huomaa heti eikä vasta, kun muistaa katsella tilejä.

Verkkolaskutuksen kustannuksia pelkääville Kelahaaralla on selkeä viesti: pelko pois! Hänen mukaansa pienyrittäjille löytyy edullisia taloushallintojärjestelmiä.

-Jo 15 eurolla kuukaudessa saa kattavat palvelut, joten hinnasta se ei jää kiinni, Kelahaara painottaa.

”Verkkolaskutus helpottaa arkea valtavasti”

Kelahaara iloitsee myös sähköisen taloushallintojärjestelmän muista hyödyistä. Järjestelmä helpottaa yrityksen talouden seurantaa ja hallintaa.

-Sieltä saa koko ajan reaaliaikaista tietoa yrityksen taloudesta ja esimerkiksi erääntyneistä ja maksettavaksi tulevista laskuista, hän listaa.

Kelahaaran perheessä on Lapin vuokramiehen lisäksi toinenkin toiminimi, vaimon parturi-kampaamopalveluja ja kotisiivousta tarjoava yritys. Kelahaaran positiivisten kokemusten myötä myös se on nyt siirtymässä verkkolaskutukseen.

-Kyllä verkkolaskutus helpottaa arkea ja yritystoimintaa valtavasti. Jos yrityksellä on edes ostoja toiselta yritykseltä, siinä vaiheessa suosittelen verkkolaskutusta vahvasti.
Tutustu muidenkin yrittäjien tarinoihin
Lue lisää verkkolaskun hyödyistä ja käyttämisestä

, Päivitetty 24.10.2022 klo 14:48