”Verkkolaskutus säästää yrittäjän aikaa, vaivaa ja rahaa”

Yrittäjä Aki Kesti otti heti yrityksen perustamisesta lähtien verkkolaskut käyttöön ja suosittelee sitä muillekin.

Verkkolaskutuksen myötä yrittäjä Aki Kestin laskut kulkevat nopeasti ja helposti. Yrittäjän aika ei huku papereiden pyörittelyyn, ja asiakaskunta kiittää.

Yrittäjä Aki Kestille verkkolaskutus oli ainoa vaihtoehto, kun hän neljä vuotta sitten perusti sähköasennuksiin keskittyvän yrityksensä. Aksua Oy toimii pääasiassa Pirkanmaalla mutta sopimuksen mukaan myös muualla Suomessa. Aksuan asiakaskuntaa ovat erityisesti yritykset ja julkiset organisaatiot.

-Yrityksen starttaamisessa auttanut lankomieheni sanoi, verkkolaskutus on ehdoton juttu. Kuuntelin häntä, sillä hän on paljon tekemisissä hallinnollisten asioiden ja laskutuksen kanssa, Kesti kertoo.

Verkkolaskutus ei ollut Kestille aiheena ennestään tuttu, mutta se ei myöskään erityisemmin pelottanut häntä. Sen sijaan paperilaskutukseen ryhtyminen oli alusta asti poissuljettu.

-Tiesin, etten voisi ryhtyä mihinkään paperikaaokseen. Niinpä kuuntelin viisaampiani – lankoni lisäksi kirjanpitäjääni, sanoo Kesti.

Kaikki tarvittava löytyy näppärästi

Digitaaliseen taloushallintojärjestelmään tutustuminen ja sen haltuunotto sujui Kestin mukaan hyvin, vaikka luonnollisesti veikin hieman yrittäjän aikaa.

-Alussa piti istua muutama ilta naputtelemassa konetta, ja vei myös aikansa oppia pyörittämään laskutussysteemiä. Mutta sen jälkeen se on ollut erittäin vaivatonta papereiden pyörittelyyn verrattuna.

Kesti hyödyntää taloushallintojärjestelmää laajasti ja kirjaa sinne kaiken laskutettavista tunneista kilometreihin ja tarvikkeisiin.

-Yritykselläni on monenlaisia toimeksiantoja: lyhyempiä, pidempiä ja välillä urakkatöitäkin. Olen muokannut järjestelmän näkymän sellaiseksi, että kaikki tarvittava löytyy sieltä näppärästi.

Järjestelmä auttaa Kestiä pysymään kartalla yrityksensä taloushallinnosta. Kun kokonaiskuva on selvillä, yrittäjän on helpompi ajoittaa ja tehdä hankintoja.

-Näen koko ajan firman reaaliaikaisen kassatilanteen ja sen, missä mennään osto- ja myyntilaskujen suhteen. Se on kätevää, jos pitää ostaa esimerkiksi työkaluja, Kesti tuumaa.

Asiakkaat tyytyväisiä verkkolaskutukseen

Myös Kestin asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä verkkolaskutukseen. Laskut kulkevat reaaliajassa nopeasti ja helposti, ja mahdolliset virheet on helppo korjata.

-Kyllähän virheitä aina joskus sattuu, kun iltayön tunteina tekee hommia. Verkkolaskutuksen ansiosta hyvityslaskutkin hoituvat helposti, Kesti naurahtaa.

Toisaalta virhemarginaali on verkkolaskutuksen myötä hyvin pieni. Kesti arvelee, että paperilaskutuksessa virheitä sattuisi monin verroin, ja niiden korjaaminen olisi myös hitaampaa.

– Verkkolaskutus säästää yrittäjän kallisarvoista aikaa monin tavoin. Voin helposti heittää pallon kirjanpitäjälleni, joka saa tarvittavat tiedot suoraan järjestelmästä. Siten saamme tilanteet nopeasti hallintaan, Kesti kuvailee.

Kestin tuntuma on, että verkkolaskutus on sähköalalla laajasti käytössä. Kun asiakaskuntakin jo vaatii verkkolaskutusta, hän kannustaa kaikkia yrittäjiä sen piiriin.

-Kukaan ei enää halua paperilaskuja. Sanoisin, että kokeilkaa verkkolaskutusta, niin huomaatte, että siinä säästyy aikaa, vaivaa ja rahaa. En oikeastaan näe yrittäjille mitään muuta vaihtoehtoa, Kesti tuumaa.

Tutustu muidenkin yrittäjien tarinoihin
Lue lisää verkkolaskun hyödyistä ja käyttämisestä

, Päivitetty 24.10.2022 klo 14:50