Miten digitalous muuttaa taloushallintoa

Digitalous parantaa tehokkuutta ja tuottavuutta taloushallinnossa. Yrityksen digitalous -hankkeessa tuetaan yritysten siirtymistä taloushallinnon täydelliseen automatisointiin. Reaaliaikatalouteen sisältyvät verkkolaskutus, eKuitit ja hankintasanomat eli digitaaliset tilaukset ja tilausvahvistukset. Arvioiden mukaan sähköisten sanomien avulla yritykset voivat säästää työaikaa ja kustannuksia satoja miljoonia euroja vuosittain.

Verkkolasku

Verkkolasku on suoraan taloushallinto-ohjelmistoon tai verkkopankkiin lähetettävä, koneella luettavassa muodossa oleva lasku. Verkkolasku on nopea, helppo ja turvallinen keino välittää lasku asiakkaalle. Verkkolasku mahdollistaa osaltaan ajantasaisen ja automaattisen taloushallinnon. Taloushallinnon automatisointi auttaa tehostamaan yrityksen taloudellisia prosesseja, parantaa tiedon laatua, vähentää virheitä ja poistaa kuormittavaa manuaalista työtä.

Lue lisää Verkkolaskusta

eKuitti

eKuitti on sähköinen kuitti, jota voidaan välittää rakenteisessa eli koneella luettavassa muodossa myyjältä suoraan ostajan haluamaan sovellukseen. Sähköpostin liitteenä toimitettava pdf-liite tai kuva kuitista ei ole eKuitti.

Lue lisää eKuitista

Hankintasanomat

Hankintaa edeltäviä vaiheita ovat esimerkiksi kilpailutus, tarjouspyyntö, tarjous, hankintapäätös ja sopimus, mutta hanke ei käsittele näitä alueita ja niihin liittyviä digitalisointitarpeita. Yrityksen digitalous -hankkeessa keskitytään tilausprosessiin liittyviin sähköisiin sanomiin, niiden määrittelyihin ja käytön laajentamiseen.

  • Hankintasanomat ovat rakenteellisessa ja koneellisesti käsiteltävässä muodossa olevaa kaupankäynnin tietoa.
  • Hankintasanomia käytetään tilaus- ja toimitusprosesseissa.
  • Hankintasanoma voi olla esimerkiksi tilaus, tilausvahvistus tai tuoteluettelo.
  • Hankintasanomat edistävät liiketoiminnan prosessien automatisointia ja tehokkuutta.

Lue lisää Hankintasanomista

, Päivitetty 3.5.2022 klo 15:25