Hoppa till innehåll

VR tillhandahåller nu eKvitton

Det nya året började i positiva tecken då VR tog i bruk eKvitto. De resenärer som köper sin tågbiljett med VR:s Matkalla-applikation eller på webbplatsen vr.fi kan få ett digitalt eKvitto. Representanter för VR och Hansel besökte Statskontoret i januari.

På bilden anställda vid VR och Hansel tillsammans med sakkunniga från Statskontoret

Från vänster Minna Isoherranen, Sebastian Risku, Pirjo Ilola, Johanna Jäkälä och Keijo Kettunen

 

”Det är verkligen betydelsefullt att VR har börjat tillhandahålla eKvitton”, säger Keijo Kettunen från projektet Företagets digitala ekonomi. ”Företagen blir alltmer medvetna om önskemålen om eKvitton. Det är också fint att den offentliga sektorn kan visa exempel när det gäller införandet av eKvitto.”

VR har gjort ett stort arbete för att utveckla automationen och digitaliseringen de senaste åren och utvecklar kontinuerligt också sina företagstjänster. eKvitto är en viktig del av reseförvaltningen, som utvecklas och digitaliseras. ”Kolneutrala tågresor och allt som stödjer dem är en del av vårt arbete”, konstaterar VR:s kommersiella chef Johanna Jäkälä.

VR:s företagsförsäljningschef Sebastian Risku tillägger att eKvitto kommer att fungera ypperligt när det börjar användas i större utsträckning. ”eKvitto har kommit för att stanna. Till exempel i Frankrike används eKvitto redan, man får papperskvitto vid kassan endast på begäran”, anmärker Risku: ”Det är fantastiskt att vara med i den här förändringen som en av de första!”

Fler aktörer behövs dock kontinuerligt för att testa och genomföra användningen av eKvitto. ”Det är också spännande att se vilka olika sätt att utnyttja eKvitto som framkommer”, tillägger Pirjo Ilola från projektet Företagets digitala ekonomi.

, Uppdaterad 2.2.2023 kl. 00:00