Yhteiskehittämisen pelisäännöt

Yrityksen digitalous -ekosysteemiä rakennetaan yhteiskehittämällä. Saumattoman ja yhteentoimivan talouden rakentamiseksi tarvitaan asiakaslähtöistä yhteiskehittämistä ekosysteemissä toimivien eri osapuolten kanssa. Keskeisimpiä yhteiskehittämisen keinoja ovat muun muassa kokeilut sekä asiakashaastattelut.

Yhteiskehittämisen kohteesta, tavoitteesta ja tavasta riippuen haemme kumppaneita joko avoimen haun tai kohdennettujen yhteydenottojen kautta.

Kokeiluja tunnistetaan hankkeen tavoitteista ja niihin tunnistettuihin käyttötapauksiin. Lisäksi haemme ideoita kokeiluiksi yhteiskehittämisen työpajoissa sekä Hae mukaan tai ehdota kokeilua -sivun webropol-lomakkeen kautta. Myös hankkeessa tehtävä asiakasymmärrystyö luo pohjaa kokeiluille ja rakentaa kokonaiskuvaa. Kokeilualustana hyödynnetään lähtökohtaisesti MiniSuomea.

Kokeiluihimme ovat tervetulleita kaikki reaaliaikataloudesta kiinnostuneet eri osapuolet digitalouden ekosysteemissä. Kokeiluissamme on jo mukana mm. ohjelmistotaloja, operaattoreita ja julkisen sektorin toimijoita sekä palveluja käyttäviä asiakasyrityksiä.

Kiinnostuitko? Lue lisää kokeiluista, joihin tällä hetkellä haetaan kumppaneita. Tutustu jo toteutettuihin tai meneillään oleviin kokeiluihin.

Kokeilut ja Proof of Concept -toteutukset

Kokeilukumppaneille maksetaan korvaus kokeiluun osallistumisesta. Hanke arvioi kokeilun enimmäiskorvauksen suunnitellun toteutuksen mukaisesti. Kokeilukumppani laskuttaa osallistumisesta toteutuneen työajan perusteella oman hinnastonsa mukaisesti. Teknisiä infrakustannuksia ei lähtökohtaisesti korvata.

Kokeilukumppani tekee sopimuksen osallistumisesta kokeilutoimistoa koordinoivan Motivan kanssa.

Asiakashaastattelut ja –testaukset

Haastattelemme asiakkaita kerätäksemme ymmärrystä asiakkaiden kokemuksista ja näkemyksistä.

Haastatteluista ja testauksista voidaan maksaa osallistumiskorvaus

  • Pienille yksinyrittäjille ja mikroyrittäjille
  • Kumppanin tai sidosryhmän työntekijälle, jos haemme haastateltavia avoimella haulla.

Muusta yhteiskehittämisestä poiketen Verohallinto maksaa korvauksen palkkiona osallistuvalle henkilölle. Työkorvauksena maksettava palkkio on veronalaista tuloa. Palkkion suuruus on 30 e/30 min ja 50 e/60 min.

Jos henkilö osallistuu haastatteluun tai testaukseen työnantajan edustajana, osallistumiskorvausta ei makseta. Haastatteluun osallistuminen on tällöin myös työnantajaa hyödyttävää yhteistyötä.

, Päivitetty 11.5.2023 klo 16:43