Hyppää sisältöön

Yrityksen digitalous -hanke julkaisee ensimmäisen version eKuitin Sääntökirjasta

eKuitin Sääntökirja esittelee minimiedellytykset kuittidatan välittämiseen. Sääntökirja on laadittu Yrityksen digitalous -hankkeen eKuitti työryhmissä. Dokumentin tarkoituksena on selventää käyttötapauksia ja toimintatapoja, jotta rakenteiset kuitit voidaan välittää eKuittiekosysteemissä.

eKuitin Sääntökirja perustuu RTECO hankkeessa määriteltyihin periaatteisiin ja se tukee Nordic Smart Government hankkeen tavoitteita rajat ylittävien eKuittien välittämisessä.

Sääntökirjan tarkoituksena on kuvata eKuittien turvallinen välittäminen nelikulmamalliin pohjautuen ja maksukortteja maksuvälineenä käyttäen. Sääntökirjassa kuvataan perusvaatimukset, vastuut ja velvollisuudet eKuitin ekosysteemissä toimiville, jotta eKuittien välitykseen ja toimintaan voidaan markkinassa luottaa. Sääntökirja ei rajoita nykyisten ja tulevien välitysmallien tai luottamusverkostojen käyttöönottoa.

Sääntökirjaa päivitetään, kun uusia teknisiä toteutuksia esim. luottamusverkosto, uusia toiveita tai maksutapoja kuvakseen on esitetty ja ne ovat tuotannossa. Valtiokonttori valmistelee muutosesitykset ja kutsuu työryhmän koolle.

Tutustu eKuitin Sääntökirjaan

Lisätietoja eKuitin Sääntökirjasta:
Pirjo Ilola, taloushallinnon asiantuntija, Valtiokonttori
pirjo.ilola@valtiokonttori.fi

, Päivitetty 8.7.2022 klo 11:05