Hyppää sisältöön

Tule testaamaan vakioitua kirjanpidon tietoa, vaikuta ja löydä hyödyt omalle yrityksellesi

Julkaisimme hankkeen MiniSuomi-kokeilualustalla synteettistä kirjanpidon aineistoa, jonka avulla haluamme innostaa erilaisia tiedonhyödyntäjiä tulemaan mukaan kokeiluun ja kehittämään yhdessä määrityksiä eteenpäin. Yhteiskehittäminen on osa kokeilua: Kirjanpidon vakiomuotoisten tapahtumatietojen hyödyntäminen.

Aineisto on tarkoitettu kenelle tahansa taloushallinnon ammattilaiselle, mutta erityisesti niille, jotka hyödyntävät taloustietoja tai jotka ovat muuten asiasta kiinnostuneita. Tule mukaan, jos työskentelet seuraavien aihepiirien parissa: tilintarkastus ja due diligence, ohjelmistokehitys, rahoitusalan luottokelpoisuus, yritystukien myöntäminen sekä yritysanalyysit ja benchmarking.

Selvitämme miten tiedon hyödyntäjät, kuten tilintarkastajat ja rahoituslaitokset voisivat hyödyntää kirjanpidon vakiomuotoista tapahtumatietoa viranomaisten ohella. Selvitämme myös tiedon vakiomuotoista esittämistapaa, joka mahdollistaisi tiedon automatisoidun hyödyntämisen, myös yrityksen omissa järjestelmissä.

Tarkoituksena on keventää yritysten lainsäädännön velvoittamia hallinnollisia tiedonanto- ja raportointivelvoitteita tulevaisuudessa.

Kokeilussa käytetään XBRL GL -määritystä tiedostomuotona. Tietosisällön vakiointi pohjautuu Liikekirjuri-tilikarttaan sekä muihin vakioitaviin lisäseurantakohteisiin.

Vaikuta ja tunnista erilaisia mahdollisuuksia hyödyntää vakioitua tietoa

Avoimessa keskustelutilaisuudessa 22.9.2023 pääset vaikuttamaan siihen, miten vakiointia voisi kehittää ja millaisia käyttömahdollisuuksia sille tunnistetaan esimerkiksi tilintarkastuksessa, rahoitus-, analyysi- ja benchmarking-prosesseissa ja verotarkastuksessa. Tilaisuus järjestetään Teamsilla.

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 20.9.2023.

Kun ilmoittaudut mukaan, saat ennen tilaisuutta sähköpostitse ohjeistusta testausaineistojen käyttöön. Tilaisuudessa näet myös demon aineistojen käytöstä.

Lue lisää:

, Päivitetty 8.9.2023 klo 12:35