Hyppää sisältöön

eKuitin käyttö laajenee ja kokeilu vahvisti eKuitin hyödyt

 

Yrityksen digitalous -hankkeessa on edistytty eKuitin osalta hyvin.

  • Sääntökirja on lähes valmis.
  • Maksutapariippumaton osoiteratkaisu kuittien välittämisen on selvitettävänä.
  • Onnistunut kokeilu auttoi kehittämään maksuaikakortteihin liittyviin ratkaisun, jota ollaan jo viemässä tuotantoon.
  • Valtiolla on jo valmiudet vastaanottaa eKuitteja.
  • Yhteistyötä yritysten, eKuitti-operaattoreiden ja muiden palveluntarjoajien kanssa jatketaan.

Kuittia koskeva sääntökirja on vielä helmikuun ajan kommenteilla. Jos haluat tutustua sääntökirjaan ennen sen valmistumista, lähetä pyyntö sähköpostilla osoitteeseen rte@valtiokonttori.fi.

Sääntökirjatyöryhmä päätti jatkaa työskentelyään. Nyt kuvataan eKuitissa käytettävät välitysosoitevaihtoehdot. Tavoitteena on löytää maksutapariippumaton osoiteratkaisu kuittien välittämiseen. Tule mukaan vaikuttamaan. Ilmoittaudu yllä mainittuun osoitteeseen, niin laitan sinulle kutsun.

Saimme ennen joulua valmiiksi kokeilun, jossa testattiin, miten maksuaikakorttilaskuun voidaan yhdistää laskuun liittyvät eKuitit. Laskuun yhdistettyjen eKuittien lisäksi tehtiin erillinen listaus niistä laskuriveistä, joihin eKuittia ei vielä löytynyt. Näin laskun käsittelijän on jatkossa helpompi lisätä laskulle puuttuvat tositteet tai käsitellä vain ne laskut, joista tositteita puuttuu. Kokeilu onnistui ja saimme samalla testattua mahdollisia raportointivaihtoehtoja kuittidatan pohjalta. Kokeilun pohjalta tehdään tarkempi suunnitelma aikatauluineen, milloin kuittien ja laskun yhdistäminen otetaan käyttöön.

Valtiolla on mahdollisuus ottaa vastaan eKuitteja matka- ja kulunhallintajärjestelmään ja olemme jo saaneet eKuitteja useista ostopaikosta. Kuitenkin eKuittien määrän lisäämiseksi tarvitaan lisää ostopaikkoja, joista on mahdollista saada eKuitteja. Tavoitteenamme on saada mukaan lisää kuittien sähköistämisestä innostuneita yrityksiä, jotka haluavat ryhtyä toimittamaan meille ostoista eKuitteja. Tulemmekin kevään aikana lähestymään niitä ostopaikkoja, joissa valtion maksuaikakortilla tehdään paljon ostoja.

Myös eKuittioperaattoreiden panosta tarvitaan. eKuittien käytöllä olisi paremmat edellytykset laajentua tehokkaasti, mikäli ne toimisivat nelikulmamallin mukaisesti ja välittäisivät kuitteja toisilleen.

, Päivitetty 30.8.2022 klo 11:46

Mitä mieltä olet? Jätä kommenttisi

Pakolliset kentät on merkitty *