Hyppää sisältöön

Kartoitettavana mikroyrityksille tarkoitetut hankintasovelluspalvelut

Yrityksen digitalous -hankkeen visiona 2030 on kansallinen, muiden pohjoismaiden kanssa yhteensopiva talouden toimijoiden ekosysteemi. Siinä hankinnan sanomat ja taloustiedot liikkuvat eri osapuolten järjestelmien välillä saumattomasti, reaaliaikaisesti ja turvallisesti.

Yksi hankkeen keskeisistä tavoitteista on edistää sähköistä hankintaa kaiken kokoisissa yrityksissä toimialasta riippumatta. Erityisesti hanke haluaa turvata mikroyrityksille mahdollisuuden osallistua julkisen sektorin hankintoihin. Suomessa halutaan edistää Euroopassa käytettävän Peppol-verkoston määrittelemiä hankintasanomia kuten tuoteluettelo, tilaus, tilausvahvistus ja lasku.

Mikroyrityksellä tarkoitetaan yritystä, jolla on henkilöstöä alle 10 henkilöä ja liikevaihto alle 2 milj. euroa tai taseen loppusumma alle 2 milj. euroa. Suomessa oli vuonna 2020 yhteensä 336 235 aktiivisesti toimivaa yritystä, joista 92,4 % eli 310 939 oli mikroyrityksiä.

Yrityksen digitalous -hanke selvittää nyt, millaisia mikroyrityksille tarjolla olevia Peppol-määrityksiin perustuvia hankinnan sovelluspalveluja on markkinoilla tarjolla. Kaikille toimittajille avoimessa kyselyssä pyydämme kuvaamaan hankintapalvelun ja sen Peppol-yhteensopivuuden. Kyselyn vastausaikaa on jatkettu 10.8.2022 klo 16:een saakka. Vastanneiden kanssa jatkamme elokuussa tarjonnan tarkempaa arviointia.

Valtiokonttori osallistuu yhtenä Yrityksen digitalous -hankkeen toteuttajavirastoista tämän avoimen kyselyn toteuttamiseen kaikille potentiaalisille palveluntarjoajille. Käsittelemme vastauksia luottamuksellisesti ja Valtiokonttorin tietosuojaselosteen mukaisesti.

Sovelluspalvelukyselyyn (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Kyselyä koskevat tiedustelut: ext.kari.korpela@valtiokonttori.fi

Mikä on Peppol ja muuta lisätietoa hankintojen digitalisoinnista

, Päivitetty 17.8.2023 klo 10:26