Hyppää sisältöön

Haluatko olla mukana vaikuttamassa liiketoimintajärjestelmien rajapintojen standardointiin? – Tule mukaan kommentoimaan ratkaisuja

Etsimme liiketoimintajärjestelmiä kehittävien yritysten edustajia yhteistyöhön kommentoimaan rajapintamääritystä ja kuvaamaan rajanpinnan käyttötapauksia. Toivomme yhteistyöhön mukaan myös sidosryhmiä, jotka käyttävät näitä rajapintoja.

Meneillään olevassa kokeilussa selvitämme, voidaanko yritysten taloustiedon siirrolle määritellä yhteiskäyttöiset avoimet rajapintakuvaukset. Rajapintojen avulla on tarkoitus välittää liiketoimintadokumentteja ja kirjanpidon tietoa standardoidusti.

Nyt etsimme kommentoijia ja testaajia kokeilussa tuotettaville määrityksille. Osallistumalla pääset mukaan vaikuttamaan ratkaisuehdotusten ja yhteisten standardien kehittämiseen. Osallistuminen kokeiluun on hyvin joustavaa ja perustuu yhdessä sovittavaan yhteiskehittämiseen ja havaintojen jakamiseen.

Tuo mukaan uusia käyttötapauksia rajapintojen hyödyntämiseen

Tiedonsiirron yhtenäisen menettelyt tehostavat reaaliaikaisen tiedon saatavuutta ja tiedon hyödyntämistä niin yritysten omaan käyttöön kuin viranomaisten lakisääteisiin ilmoituksiin.

Osallistumalla yhteiskehittämiseen, pääset tuomaan omat näkemyksesi myös rajapintojen hyödyntämiseen. Jos tunnistat uusia käyttötapauksia, tule ehdottomasti mukaan kokeiluun.

Osallistuessasi kommentointiin voit itse määritellä työhön käyttämäsi ajan. Kokeilun on tarkoitus valmistua vuoden 2024 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Osallistu kehitystyöhön, joka kestää helmikuun loppuun asti: Etsimme liiketoimintajärjestelmiä kehittävien yritysten edustajia yhteistyöhön kommentoimaan rajapintamääritystä ja kuvaamaan rajanpinnan käyttötapauksia.: Webropolilla luotu kysely (webropolsurveys.com)

Tulossa myös työpaja rajapintojen yhteiskehittämiseksi

Järjestämme tammikuussa myös työpajan: Vakioidut rajapinnat liiketoiminnan sujuvoittamisessa!

Toivomme työpajaan osallistujia laajasti eri toimialoilta. Kohderyhmää ovat erityisesti henkilöt, jotka työskentelevät seuraavien aihepiirien parissa:

  • liiketoimintajärjestelmien tuottaminen
  • liiketoimintatietojen käsittely ja hyödyntäminen (esimerkiksi tilintarkastus ja rahoitus)

Työpaja on 10.1.2024 klo 13-16. Ilmoittauduthan mukaan viimeistään 8.1.: Vakioidut rajapinnat liiketoiminnan sujuvoittamisessa.

Lisätietoa kokeilusta: Tiedonsiirto yhtenäisillä rajapinnoilla kohti yhden ilmoituskerran periaatetta

, Päivitetty 22.4.2024 klo 10:28