Digi ja yrittäjän arki – Hyvästit paperien pyörittelylle

30.06.2023 30.06.2023
13:00 13:45
Järjestäjä: Yrityksen digitalous -hanke
Paikka: Pori, Antinkadun lava ja MTV Katsomo

Yrityksen digitalous -hanke järjestää SuomiAreenassa lavakeskustelun aiheesta ”Digi ja yrittäjän arki – Hyvästit paperien pyörittelylle”

  • Voisiko Suomi paremmin, jos yrittäjillä olisi vähemmän paperihommia ja manuaalista naputeltavaa?
  • Mikä kynnys pitää ylittää, jotta digitalous alkaa kiinnostaa ja tuoda yritykselle hyötyjä?
  • Ja miksi valtio on innostunut edistämään digitaloutta?

Näitä kysymyksiä pöyhimme erityisesti mikroyritysten näkökulmasta: niiden digiarkea, kiinnostuksen kohteita ja huolenaiheita.

Keskustelijat

Minna Rintala vetää Yrityksen digitalous -hanketta. Minnalla on yli 20 vuoden työkokemus julkishallinnon tehtävistä niin toiminnan ja tietojärjestelmien kehittämisen kuin prosessien ja projektien johtamisen näkökulmasta. Yritysten arjen helpottaminen, yhteistyö julkisten ja yksityisten toimijoiden kesken sekä digitalisaation mahdollisuuksien hyödyntäminen ovat hänen tekemisensä ytimessä.

 

Martti Saarela työskentelee kehityspäällikkönä Oulun yliopiston mikroyrittäjyyskeskus MicroENTREssä. Se tuottaa tutkittua tietoa ja koulutusta mikroyrittäjyydestä, auttaa luomaan toimintaedellytyksiä kestävästi kasvavalle yritystoiminnalle sekä rakentaa yrittäjyyteen kannustavaa yhteiskuntaa. Martti toimii myös OKM:n myöntämän mikroyrittäjyyden tutkimuksen ja koulutuksen valtakunnallisen tehtävän va. johtajana. Hänen erityisalaansa on mikroyritysten kasvu ja kasvunhallinta.

 

Yrittäjä Mikael Ropo on koti- ja puutarhatuotteiden maahantuontiin ja vientiin keskittyneen perheyrityksen, Ropo Gardenin toimitusjohtaja. Mikael on myös poliittinen vaikuttaja: Porin kaupunginvaltuutettu ja teknisen lautakunnan puheenjohtaja.

 

 

Keskustelun juontaa Kirsi Alm-Siira.

 

 

Katso keskustelu MTV Katsomossa