Verkkolaskulta vauhtia varastokirjanpitoon – Käytännön esimerkki rakenteisen tiedon hyödyntämisestä maataloudessa

20.06.2023 20.06.2023
11:00 12:30
Järjestäjä: Yrityksen digitalous -hanke
Paikka: Teams

Maatalous- ja pienyrittäjien arki sisältää edelleen paljon manuaalista raportointia, joka liittyy esimerkiksi valvontaan ja varastokirjanpitoon.Työvaiheiden automatisointi ei aina ole helppoa, sillä raportointiin tarvittava tieto kulkee edelleen paperisissa laskuissa, pdf-dokumenteissa, vakuustodistuksissa ja niin edelleen.Viljelijöiden ja yrittäjien työn kannalta olennaisen tiedon digitalisointi mahdollistaa erilaisten automaattisten/digitaalisten ratkaisujen suunnittelun manuaalisen työn vähentämiseksi.

Olemme Yrityksen digitalous –hankkeen kokeilussa tunnistaneet yhden mahdollisuuden miten maanviljelijöiden raportointia voisi keventää, ja esimerkiksi varasto- ja lohkokirjaukset hoitaa kännykällä siellä missä työkin tehdään, eli pellolla, ladoissa tai navetoissa.

Haluamme kutsua ohjelmistotalot ja sovelluskehittäjät kuulemaan tästä liiketoimintamahdollisuudestaja tarttumaan tilaisuuteen toteuttaa ratkaisu markkinoilla.Toivomme mukaan myös maanviljelijöitä ja pienyrittäjiä kuulemaan ja käymään omien etujesi turvaamisen kannalta tärkeää keskustelua. Voit tuoda keskusteluun omia ajatuksiasi ja ehdotuksia.

Katso 20.6.2023 pidetyn webinaarin tallenne

Ohjelma:

  • Tilaisuuden avaus, Johanna Kotipelto, Yrityksen digitalous -hanke
  • Mitä kuuluu maatiloille? Maatalousyrittäjät Vuokko Mäkinen ja Lauri Soro
  • Mallinnos, Antti Laine, Yrityksen digitalous -hanke
  • Mitä kokeilu sai aikaan? Marika Hiltunen, Suonentieto
  • Kysymyksiä ja keskustelua
  • Tilaisuuden loppusanat

Tilaisuuden juontaa Johanna Kotipelto​​