Keskustelutilaisuus: Miten hyödynnän kirjanpidon vakiomuotoista tietoa 22.9.2023

22.09.2023 22.09.2023
09:00 11:00
Järjestäjä: Yrityksen digitalous -hanke
Paikka: Teams

Tule kuulemaan kirjanpidon tapahtumatasoisen tiedon kokeilusta ja mahdollisuudesta testata vakioitua tapahtumatason kirjanpitoaineistoa omiin käyttötarkoituksiisi. Tule vaikuttamaan siihen, miten vakiointia voisi kehittää ja millaisia käyttömahdollisuuksia sille tunnistetaan.

Keskustelutilaisuus on osa Yrityksen digitalous-hankkeessa meneillään olevaa kokeilua ja tilaisuudessa halutaan selvittää vakioidun tapahtumatason kirjanpitoaineiston tietojen hyödynnettävyyttä esimerkiksi tilintarkastuksessa, rahoitus-, analyysi- ja benchmarking-prosesseissa ja verotarkastuksessa.

Yrityksen digitalous-hankkeen kokeilun ”Kirjanpidon vakiomuotoisten tapahtumatietojen hyödyntäminen” tavoitteena on todentaa, kuinka kirjanpidon vakiosisältöinen tapahtumatasoinen tieto palvelisi eri toimialojen tiedonhyödyntäjien tarpeita. Kokeilussa koestetaan XBRL GL -määritystä tiedostomuotona. Tietosisällön vakiointi pohjautuu Liikekirjuri-tilikarttaan sekä muihin vakioitaviin lisäseurantakohteisiin.

Keskustelutilaisuuden tavoitteena on

  • Jakaa tietoisuutta vakioidun tapahtumatason kirjanpitoaineiston sisällöstä ja käyttömahdollisuuksista
  • Tutustua ja oppia käyttämään testialustalla olevia testiaineistoja
  • Päästä mukaan tunnistamaan vakioidun tapahtumatason aineiston eri käyttömahdollisuuksia
  • Vaikuttamaan vakioidun tietosisällön kehittämiseen

Yrityksen digitalous-hanke kannustaa testaamaan aineistoja omiin käyttötarkoituksiin ja keräämme mielellämme näistä kokemuksia. Olemme tukena, jos aineiston käytöstä herää kysymyksiä tilaisuuden jälkeen. Etsimme myös kiinnostuneita lyhyisiin haastatteluihin käyttökokemusten keräämiseksi.

Toivomme keskustelutilaisuuteen eri toimialoilta osallistujia, jotka hyödyntävät taloustietoja tai jotka ovat muuten asiasta kiinnostuneita. Kohderyhmää ovat erityisesti henkilöt, jotka työskentelevät seuraavien aihepiirien parissa:

  • Tilintarkastus ja Due Diligence
  • Ohjelmistokehitys
  • Rahoitusalan luottokelpoisuus
  • Yritystukien myöntäminen
  • Yritysanalyysit ja Benchmarking

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 20.9.2023.

Keskustelutilaisuutta vetää Yrityksen digitalous -hankkeen toimeksiannosta Elina Koskentalo.
Lisätietoja: Elina Koskentalo, elina.koskentalo (at) arccos.fi